29/12/15

Επισκέψεις του Υπουργού Άμυνας σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς επ’ ευκαιρία των εορτών



Επισκέψεις του Υπουργού Άμυνας σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς επ’ ευκαιρία των εορτών

Νέα κίνητρα για χρήση δωρεάν λεωφορείων το 2016

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, επισκέφθηκε σήμερα τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς στο Δελίκηπο και τον Κόρνο, καθώς και φυλάκιο στην περιοχή Αγλαντζιάς, στα πλαίσια των επισκέψεών του με την ευκαιρία των εορτών.

O Υπουργός Άμυνας, αφού άκουσε τα κάλαντα από τους εθνοφρουρούς, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας προς όλο το προσωπικό, μόνιμα στελέχη και κληρωτούς, γιατί, όπως είπε, υπηρετούν το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, υπερασπιζόμενοι την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Προβαίνοντας σε ένα σύντομο απολογισμό για το 2015, ο κ. Φωκαΐδης στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή μετά από δέκα χρόνια του νομοσχεδίου και των κανονισμών για τις προαγωγές και τις αφυπηρετήσεις των αξιωματικών και των υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς. Σκοπός των νομοθετημάτων, όπως είπε, είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης στην ιεραρχική πυραμίδα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και η παροχή προοπτικής ανέλιξης σε όλα τα στελέχη με αξιοκρατικά κριτήρια, αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες, ενώ στόχος είναι αρχές του 2016 να κατατεθεί προς ψήφιση και το τελευταίο νομοθέτημα που αφορά τους ΕΠΥ.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα της αξιοκρατίας, ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και τώρα τυγχάνει επεξεργασίας το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα, ώστε οι νέες μεταθέσεις των μονίμων στελεχών να γίνουν με σύστημα της μοριοδότησης. Αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία, από τη νέα χρονιά, της Ακαδημίας Άμυνας, Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων, που θα συντονίζει προγράμματα συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης του μόνιμου προσωπικού, σε συνεργασία με διάφορα πανεπιστήμια.

Απευθυνόμενος ειδικά στους εθνοφρουρούς, ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη νέα Πολιτική Θετικών Κινήτρων και στα διάφορα προγράμματα που λειτουργούν στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, όπως το πρόγραμμα εξ αποστάσεως φοίτησης, προαγωγής της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Επαγγελματικής Κατάρτισης, εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας και πρώτων βοηθειών, δημιουργίας αθλητικών υποδομών στα στρατόπεδα, καθώς και το πρόγραμμα Συμβουλευτικής Αγωγής για Ακαδημαϊκό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Ο κ. Φωκαΐδης, μαζί με τις ευχές του για τη νέα χρονιά, απηύθυνε ιδιαίτερη έκκληση στους εθνοφρουρούς όπως ειδικά κατά τις μέρες των εορτών, οδηγούν προσεκτικά και με ασφάλεια, ώστε να μη θρηνήσουμε άδικα νέα θύματα στην άσφαλτο. Υπενθύμισε ότι από φέτος έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα με προσαρμογές ωραρίων και δρομολογίων, προκειμένου να δοθεί ώθηση στη μεγαλύτερη δυνατή χρήση του Συστήματος Δωρεάν Διακίνησης μέσω Λεωφορείων. Ο περιορισμός των οκτώ ατόμων που υπήρχε στο παρελθόν για δρομολόγηση λεωφορείου έχει καταργηθεί, ανέφερε ο Υπουργός. Έστω και ένας να αιτηθεί προσθήκη νέας διαδρομής, η Διοίκηση οφείλει να ανταποκριθεί. Ανέφερε επίσης ότι με τη νέα χρονιά θα προσφέρονται επιπλέον κίνητρα με βραβεία τα οποία θα παρέχουν διάφοροι δωρητές, ώστε να κληρώνονται ή να απονέμονται στους συστηματικούς χρήστες των λεωφορείων. Επιπλέον, σε αυτούς που θα κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση των λεωφορείων θα χορηγείται επίσης τιμητική άδεια προ της απολύσεώς τους.

Κατά τις επισκέψεις του ο κ. Υπουργός προσέφερε στους εθνοφρουρούς τηλεοράσεις, dvd players, βιντεοπροβολείς, οικιακές συσκευές και άλλα χρήσιμα δώρα για τα στρατόπεδα και τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς. επιπρόσθετα, στα φυλάκια παραδόθηκαν όργανα γυμναστικής που προμηθεύτηκε η Εθνική Φρουρά χάρη στην ευγενή χορηγία της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Γραφείο Τύπου, 29 Δεκεμβρίου 2015