24/11/15

Επιστημονικό αρχαιολογικό συνέδριο για τις πολωνικές ανασκαφές στην αρχαία Νέα Πάφο

Επιστημονικό αρχαιολογικό συνέδριο
για τις πολωνικές ανασκαφές στην αρχαία Νέα Πάφο
πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία


Ολοήμερο επιστημονικό αρχαιολογικό Συνέδριο, με θέμα «Νέα Πάφος: 50 χρόνια πολωνικών ανασκαφών 1965-2015», με τη συμμετοχή 50 περίπου ατόμων από την πολωνική αρχαιολογική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015, σε αίθουσα του Παλατιού Staszica ( Palac Staszica ) στη Βαρσοβία. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Ανατολικών Πολιτισμών της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών και το Κέντρο Μεσογειακής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας.

Στο Συνέδριο, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας Α’ της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στη Βαρσοβία κ. Λουκάς Ευγενίου, ενώ παρέστη και η Λειτουργός της Πρεσβείας, αρμόδια για τα πολιτιστικά θέματα, κα Katarzyna Jaworska Kuc .

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, η δρ Teodozja Izabela Rzeuska , Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Ανατολικών Πολιτισμών της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών, ο δρ Henryk Meyza , Αν. Διευθυντής του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Ανατολικών Πολιτισμών της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών και Επικεφαλής της πολωνικής αρχαιολογικής αποστολής στη Νέα Πάφο από το 2008 (εκ μέρους του Καθ. Andrzej W . Daszewski που ήταν Επικεφαλής της πολωνικής αποστολής στη Νέα Πάφο κατά τα έτη 1966-2007), καθώς και ο δρ Tomasz Waliszewski από το Κέντρο της Μεσογειακής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 25 Μαΐου 2015, εγκαινιάστηκε, εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και της Πολωνής Υφυπουργού Εξωτερικών κας Henryka Mo ś cicka - Dendys , Έκθεση, στο Κυπριακό Μουσείο, με τίτλο: «Νέα Πάφος: 50 χρόνια πολωνικών ανασκαφών, 1965-2015».

____________
24/11/2015