24/11/15

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας
με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο


Ο καθορισμός των ημερομηνιών για τις επόμενες συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων και η ενδεχόμενη θεματολογία που θα απασχολήσει τις επόμενες συναντήσεις τους ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Espen Barth Eide, όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Eide απασχόλησε κατά κύριο λόγο ο καθορισμός των ημερομηνιών για τις επόμενες συναντήσεις των δύο ηγετών καθώς και η ενδεχόμενη θεματολογία που θα απασχολήσει τις επόμενες συναντήσεις.

Αναπόφευκτα η θεματολογία θα επικεντρωθεί στο να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί όλων των θεμάτων, όλων των πτυχών του Κυπριακού, για να δούμε πού μπορούμε να μιλούμε για συγκλίσεις, πού μπορούμε να μιλούμε για σμίκρυνση της διαφοράς στις θέσεις των δύο πλευρών και κατ’ επέκταση για το πού υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες. Να δούμε, δηλαδή, μέσα από τη συζήτηση όλων των θεμάτων, ποια είναι η κατάσταση πραγμάτων και ακολούθως να αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε».

______________