6/10/15

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου


Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου


Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που μόλις χτες διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισήμανε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε στις διαπραγματεύσεις και μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε.

Είναι προφανές από το σύνολο των δηλώσεων του Ακκιντζί, πως υπάρχει σημαντική διαφορά σε ζητήματα τα οποία άπτονται τόσο των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού όσο και επί της ουσίας.

Δική μας βούληση ήταν και παραμένει η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο σύνολό του, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις. Αποτελεί δε πεποίθησή μας πως ο σεβασμός στη διζωνικότητα δεν συγκρούεται με την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημειώνουμε πως δεν θεωρούμε σκόπιμο να σχολιάσουμε τα επιμέρους σημεία των δηλώσεων του Τουρκοκυπρίου ηγέτη καθότι πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι στην αμέσως επόμενη συνάντηση με τον κ. Ακκιντζί την ερχόμενη Δευτέρα να θέσει επί τάπητος τα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται.

____________