18/9/15

Κοντά στα Σχολεία της Πάφου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Κοντά στα Σχολεία της Πάφου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε σχολεία όλων των επαρχιών, επισκέφθηκε σήμερα σχολεία της επαρχίας Πάφου. Αρχικά, ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στον Μούτταλο, τα οποία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πριν από μερικές ημέρες. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και με τα παιδιά, τον Σύνδεσμο Γονέων, τη Σχολική Εφορεία και την ΠΟΕΔ Πάφου.
Στο συγκεκριμένο σχολείο, για την ανέγερση του οποίου η δαπάνη έφτασε τα 2,5 εκ. ευρώ, φοιτούν παιδιά με καταγωγή από έντεκα διαφορετικές χώρες. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού βρίσκεται κοντά στα σχολεία της Κύπρου, στηρίζοντάς τα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων τα απασχολούν. Αναφερόμενος ειδικότερα στα θέματα των σχολικών υποδομών, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να τις βελτιώνει συνεχώς και απόδειξη είναι το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο αποτελεί στολίδι για την κυπριακή εκπαίδευση. Επίσης, συνεχάρη όλους τους συντελεστές της προσπάθειας έγκαιρης αποπεράτωσης και λειτουργίας του σχολείου για τη συμβολή τους, καθώς και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία. Ενημέρωσε, τέλος, ότι στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής, κατά τη φετινή σχολική χρονιά θα διατεθούν στα σχολεία της Κύπρου 6,000 νέοι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και 700 νέοι βιντεοπροβολείς.
Ακολούθως, ο κ. Καδής επισκέφθηκε το Λύκειο Έμπας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος στη Μέση Εκπαίδευση και συζήτησε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Λύκειο αυτό, ο κ. Υπουργός τίμησε με ειδική αναμνηστική πλακέτα τον μαθητή Τζόσουα Ιακώβου για την αξιέπαινη πράξη του να επιστρέψει το ποσό των 9.600 ευρώ, το οποίο βρήκε και παράδωσε στον κάτοχό του. Τόνισε ότι πράξεις σαν αυτές, είναι άξιες συγχαρητηρίων και νέοι όπως ο Τζόσουα θα πρέπει να αναδεικνύονται ως πρότυπα για τη νέα γένια του τόπου.
Τέλος, ο κ. Υπουργός είχε διαδοχικές και συναντήσεις με φορείς και οργανωμένα σύνολα που συνδέονται με το εκπαιδευτικό σύστημα της Πάφου και συζήτησε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν.
______________