18/9/15

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας, στον Κάτω Πύργο

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων
της επαρχίας Λευκωσίας, στον Κάτω Πύργο

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου και αφορούσε τις κοινότητες Μοσφίλι, Παχύαμμος, Πηγαίνεια, Πάνω Πύργος, Κάτω Πύργος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες από αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, καθώς και άλλων εμπλεκόμενων Υπηρεσιών άλλων κρατικών Υπηρεσιών, με στόχο την εξέταση και προώθηση των αιτημάτων των προαναφερθεισών κοινοτήτων.
Στόχος αυτής της σύσκεψης, όπως και όλων των περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών σε όλες τις επαρχίες, είναι η επιτόπου εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν την κάθε κοινότητα ξεχωριστά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ως σύνολο.
Σε εισαγωγική του ομιλία και απευθυνόμενος στους Προέδρους των παρόντων Κοινοτικών Συμβουλίων, ο κ. Χάσικος επανέλαβε τη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Κυβέρνηση προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να επιλύσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν τις κοινότητες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.
Η προσπάθεια να βελτιωθούν τα πράγματα, υπογράμμισε ο κ. Χάσικος, δεν πρόκειται να σταματήσει και η συνεργασία των ίδιων των Κοινοτικών Συμβουλίων είναι επιβεβλημένη. Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση ενισχύει και συνδράμει τη συμπλεγματοποίηση Υπηρεσιών. Στόχος και όραμά μας, είπε ο κ. Υπουργός, είναι όπως η συμπλεγματοποίηση καταστεί υποχρεωτική, διά νόμου, στο πλαίσιο της προωθούμενης μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στη σύσκεψη, τέθηκαν επί τάπητος σημαντικός αριθμός θεμάτων και αιτημάτων όπως, για παράδειγμα: Προώθηση υλοποίησης έργου κατασκευής κτηρίου που θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση του γραφείου του Κοινοτικού Συμβουλίου (Μοσφίλι), εκτέλεση εξωραϊστικών έργων στον κύριο δρόμο της Κοινότητας (Μοσφίλι), κατασκευή κυματοθραυστών στο παραλιακό μέτωπο Παχυάμμου, συντήρηση-βελτίωση του δρόμου στο τμήμα μεταξύ του στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς μέχρι την περιοχή Πλατανιάς Σχοινιάς (Πηγαίνεια), συντήρηση και βελτίωση κοινοτικών δρόμων (Πάνω Πύργος), προώθηση υλοποίησης κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και κατασκευής κυματοθραυστών (Κάτω Πύργος).
______________