18/9/15

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε
στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στο έκτακτο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
Θέμα συζήτησης ήταν η λήψη απόφασης για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επικείμενη 21η Σύνοδο των Κρατών Μερών της Σύμβασης για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Στη Σύνοδο τα Κράτη Μέρη της Σύμβασης αναμένεται να συμφωνήσουν για την πολιτική που θα ακολουθήσουν για ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής στις επόμενες δεκαετίες.
Σε παρέμβαση του, ο κ. Κουγιάλης, αφού εξέφρασε τη στήριξή του προς το περιεχόμενο των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου, υπογράμμισε τη δέσμευση της Κύπρου να συμβάλει στις προσπάθειες που θα καταβληθούν στο Παρίσι για επίτευξη μιας παγκόσμιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας, η οποία θα είναι ικανή να επιτύχει τον στόχο για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από 2°C. Τόνισε επίσης ότι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά το ελάχιστον 40% μέχρι το 2030 κρίνεται ικανοποιητικά φιλόδοξος. Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της οικονομικής συμβολής του ιδιωτικού τομέα και τη συνέργεια με το δημόσιο, κάτι που θα καταστήσει εφικτή την περαιτέρω προώθηση επενδύσεων σε πολιτικές και προγράμματα χαμηλών εκπομπών.