2/7/15

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο ΚΕΝ Λάρνακας


Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο ΚΕΝ Λάρνακας



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, το ΚΕΝ Λάρνακας συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ανδρέα Παπαπαύλου, όπου επιθεώρησε τους χώρους κατάταξης, εκπαίδευσης και διαμονής των νεοσυλλέκτων εθνοφρουρών.
 Στη συνέχεια, προήδρευσε σύσκεψης όπου παρακάθισαν Διοικητές Σχηματισμών, Διευθυντές Διευθύνσεων, επιτελείς του ΓΕΕΦ και οι Διοικητές των ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου για οδηγίες και κατευθύνσεις. 
Σε δηλώσεις του στη συνέχεια  ο Υπουργός Άμυνας ανάφερε τα ακόλουθα:
«Ήρθαμε σήμερα για να επιθεωρήσουμε τους χώρους, όπου θα γίνει η κατάταξη των στρατευσίμων νέων μας της νέας ΕΣΣΟ 2015Β. Πρέπει να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για την όλη προετοιμασία που έχει γίνει από το ΓΕΕΦ και από τις Διοικήσεις των ΚΕΝ, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα, ενόψει της νέας εβδομάδας, τόσο σε ότι αφορά την διαμονή, τις συνθήκες υγιεινής, την τροφοδοσία, την εκπαίδευση και την ασφάλεια των νεοσυλλέκτων μας. Πρέπει να πω ότι, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες, έτσι ώστε να γίνεται συνεχής έλεγχος και την ίδια ώρα, να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες σε ότι αφορά αποφάσεις που έχουμε πάρει σε σειρά θεμάτων που διασφαλίζουν την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση όλων. Πρέπει να πω, επίσης, ότι με τη φετινή χρονιά εφαρμόζονται μια σειρά από νέα προγράμματα όπως είναι η δυνατότητα εξ αποστάσεως φοίτησης και η δυνατότητα για απόκτηση διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης.

 Είναι επίσης ένα νέο πρόγραμμα που ξεκινάμε το Σεπτέμβρη για προαγωγή της νεανικής επιχειρηματικότητας καθώς και η δυνατότητα παροχής μαθημάτων εκμάθησης πρώτων βοηθειών και νέα προγράμματα σε ότι αφορά την εκμάθηση πολεμικών τεχνών και τεχνικών αυτοάμυνας. Πρέπει να πω, επίσης, ότι με τη φετινή χρονιά επαναφέρουμε στα ΚΕΝ ένα παλιό θεσμό, που για χρόνια είχε καθιερώσει ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης μας, ο Μάριος Τόκας, τις συναυλίες σε όλα τα ΚΕΝ, που θα ξεκινήσουν ξανά από φέτος και θα είναι προς τιμή του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας και της φυγοστρατίας, ο κ. Υπουργός ανέφερε: «Το ζήτημα της μείωσης της θητείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του όλου σχεδίου για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα πάει για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο το επόμενο φθινόπωρο. Για το θέμα της φυγοστρατίας, έχουμε κάποιες θετικές ενδείξεις που καταδεικνύουν ότι έχει ανακοπεί η αυξητική τάση των προηγούμενων ετών, όμως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να δούμε πώς θα κυλήσει και η επικείμενη κατάταξη των νεοσυλλέκτων προκειμένου να είμαστε πιο ασφαλείς ως προς τα συμπεράσματα τα οποία μπορούμε να εξάξουμε».
Γραφείο Τύπου, 2 Ιουλίου 2015