22/7/15

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

 
Τη διάρθρωση του σχολικού προγράμματος για τη δημοτική εκπαίδευση αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με την έγκριση των νέων ωρολογίων προγραμμάτων, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Καδής είπε ότι «σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μια ακόμα σημαντική μεταρρύθμιση για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Συγκεκριμένα ενέκρινε τα νέα ωρολόγια προγράμματα, δηλαδή τη διάρθρωση του σχολικού προγράμματος για τη Δημοτική Εκπαίδευση.
 
Αυτές οι αλλαγές ακολουθούν τις αλλαγές που έχουν γίνει στη Μέση Εκπαίδευση και συγκεκριμένα την κατάργηση του Ενιαίου Λυκείου που λειτουργούσε –κατά γενική ομολογία- αναχρονιστικά, και τη δημιουργία κατευθύνσεων επιλογής μαθημάτων.
 
Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Μέση Εκπαίδευση αρχίζει να υλοποιείται από την ερχόμενη σχολική χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης ξεκινά να εφαρμόζεται από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
 
Ουσιαστικά οι διαφοροποιήσεις βασίζονται στα αποτελέσματα Έκθεσης, η οποία έγινε από ειδικούς εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακούς, μάχιμους εκπαιδευτικούς, τεχνοκράτες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στη βάση των οποίων έχουμε ενισχύσει συγκεκριμένα μαθήματα που, κατά γενική ομολογία, χρειάζονταν ενίσχυση, όπως είναι τα Ελληνικά, τα Μαθηματικά, τα Αγγλικά και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής –το τελευταίο ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παχυσαρκίας.
 
Για τις αλλαγές που θα προκύψουν στη βάση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ήδη ετοιμάζεται και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τον τρόπο, με τον οποίο θα εφαρμοστούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα, για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά».