25/6/15

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Νίκου Χριστοδουλίδη


Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φαττάχ Ελ Σίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Σίσι για τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Λευκωσίας να προσκληθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, χωριστά, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Πρόεδρος Σίσι χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει στην επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή και στην κοινή προσπάθεια για ασφάλεια και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, προς όφελος των λαών της περιοχής.

Αργότερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.
 
_____________