8/5/15

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Κ.Σ. ΕγΜ

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει
στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Κ.Σ. ΕγΜ


Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Σωτήρη Σαμψών, Χρίστο Μέση και Γεώργιο Προκοπίου, αναχωρεί την Κυριακή, 10 Μαΐου για τη Λισαβόνα, για να εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις εργασίες της 11ης Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ. ΕγΜ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Λουκία Μούγη.

Κύριο θέμα συζήτησης κατά τη Σύνοδο θα είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της μετανάστευσης, του ασύλου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ένωση για τη Μεσόγειο στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που προκύπτουν.

 Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συνεδριάσουν, εξάλλου, οι πέντε Επιτροπές της Συνέλευσης: η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Εκπαίδευσης, η Επιτροπή Προαγωγής της Ποιότητας Ζωής, των Ανθρώπινων Ανταλλαγών και του Πολιτισμού, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών στις Χώρες της Μεσογείου, καθώς και η Επιτροπή για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και το Νερό. Οι Επιτροπές θα εγκρίνουν Σχέδια Συστάσεων, τα οποία θα υποβληθούν στην Ολομέλεια της Συνέλευσης προς υιοθέτηση.  

-------