30/5/15

Αντιπροσωπία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων επισκέπτεται την Κύπρο

Αντιπροσωπία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας
 και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων επισκέπτεται την Κύπρο


Τριμελής αντιπροσωπία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Γεώργιο Βαρεμένο (ΣΥΡΙΖΑ) και αποτελούμενη από τους Βουλευτές, κα Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) Γραμματέα της Επιτροπής και το ν κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα (Νέα Δημοκρατία) , Μέλος και τέως Πρόεδρο της Επιτροπής , φθάνει στην Κύπρο το πρωί της Τρίτης, για διήμερη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιώργου Βαρνάβα.

Κατά την εδώ επίσκεψή της, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β´ . Θα έχει, εξάλλου, κοινή συνάντηση και γεύμα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργο Βαρνάβα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Πρόδρομο Προδρόμου και Μέλη των δύο Επιτροπών, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος   Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Χωριστές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Aντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη. Στο πλαίσιο επίσκεψής της στο Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Σταυριανάκου της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα, η αντιπροσωπία θα έχει επίσης συνάντηση με τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Βαρεμένος, πλαισιούμενος από την κα Αναγνωστοπούλου και τον κ. Τσιάρα, θα καταθέσει στεφάνια στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο Ηρώο της ΕΛΔΥΚ.
_______________