8/5/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στη βράβευση του Μαθητικού Φιλοτελικού Διαγωνισμού 2014-15

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
στη βράβευση του Μαθητικού Φιλοτελικού Διαγωνισμού 2014-15


Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου γιατί βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα στους μαθητές, οι οποίοι βραβεύτηκαν στον Διαγωνισμό Έκθεσης, με θέμα: «Η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα της Κύπρου και τα Κυπριακά Γραμματόσημα».

Καλωσορίζω επίσης τους καθηγητές, τους γονείς των παιδιών και τους εκπρόσωπους των διοργανωτών.
 
Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στα 16 παιδιά που βραβεύονται σήμερα και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στις μελλοντικές τους προσπάθειες.

Συγχαίρω, ταυτόχρονα, τους διοργανωτές του διαγωνισμού, που είναι το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρεία.

Ο καθιερωμένος αυτός διαγωνισμός, στον οποίο πήραν μέρος μαθητές της Β’ τάξης Γυμνασίου των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα γραμματόσημα, να αντιληφθούν τη σημασία τους και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις για τον φιλοτελισμό.

Παράλληλα, επιδιώκεται μέσα από τον διαγωνισμό αυτό η εξοικείωση των παιδιών με τις αρχές και τις αξίες του φιλοτελισμού που είναι: η αλληλογνωριμία ανθρώπων και λαών, η αλληλοκατανόηση, η φιλία, η συνεργασία και η ειρηνική συνύπαρξη.

Η ενασχόληση των παιδιών και των νέων μας, με υγιείς και επωφελείς δραστηριότητες στον ελεύθερό τους χρόνο, είναι κάτι που το χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Και ο Φιλοτελισμός είναι μια υγιής και ευχάριστη δραστηριότητα που καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, το ερευνητικό πνεύμα και γενικά συμβάλλει ώστε τα παιδιά να αποκτούν θετικές στάσεις και αξίες στη ζωή τους.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού που αναφέρεται στη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα της Κύπρου, είμαι βέβαιος ότι έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν, να ερευνήσουν και να ευαισθητοποιηθούν, μέσα από τα κυπριακά γραμματόσημα, για τη διάσωση της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας της Κύπρου, η οποία στολίζει τις ακτές και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Τα νερά της Μεσογείου, της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Γης, φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία φυτών, ψαριών και άλλων θαλάσσιων οργανισμών, οι οποίοι αποτελούν για χιλιάδες τώρα χρόνια, πηγή ομορφιάς και πλούτου για τους κατοίκους της.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, για την απονομή των βραβείων σε μαθητές και μαθήτριες για τη διάκρισή τους στον Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό 2014-15 και εκφράζω, για άλλη μια φορά, τα θερμά συγχαρητήριά μου σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν.