13/2/15

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την επίτευξη Συμφωνίας στο Μινσκ για κατάπαυση του πυρός σε εμπόλεμες περιοχές

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την επίτευξη Συμφωνίας
στο Μινσκ για κατάπαυση του πυρός σε εμπόλεμες περιοχές


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας χαιρετίζει τη Συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Μινσκ μεταξύ των ηγετών της  Ουκρανίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, για  κατάπαυση του πυρός στις εμπόλεμες περιοχές, από τις 15 Φεβρουαρίου 2015.
                 
Το Υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande για τη διπλωματική πρωτοβουλία τους, η οποία οδήγησε σε αυτό το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα για ειρήνευση στην Ουκρανία. Θα πρέπει πλέον να αξιοποιηθεί η ευκαιρία αυτή, για ενίσχυση της δυναμικής των προσπαθειών για πολιτική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Ως εκ τούτου, καλούμε όλες τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές σε αυτή τη διένεξη, να εφαρμόσουν καλή τη πίστει  τη νέα Συμφωνία και να απόσχουν από κάθε ενέργεια που δυνατόν να δυναμιτίσει εκ νέου την εύθραυστη εκεχειρία, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό την απάμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη δημιουργία συνθηκών σταθερότητας στην Ουκρανία και στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας .