16/1/15

Διοργάνωση δημοσίου διαλόγου από το Υπουργείο Εξωτερικών με τις οργανώσεις που ασχολούνται με ανθρωπιστικά θέματα

Διοργάνωση δημοσίου διαλόγου από το Υπουργείο Εξωτερικών με τις οργανώσεις που ασχολούνται με ανθρωπιστικά θέματα
16/01/2015


Στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης δημόσιας διαβούλευσης με την Κοινωνία των Πολιτών, το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει δημόσιο διάλογο με τις οργανώσεις που ασχολούνται με ανθρωπιστικά θέματα, υπό τον τίτλο: «Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδος: Συνεισφορά της Κύπρου στην αναθεώρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού συστήματος». Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών (Αίθουσα Γιάννος Κρανιδιώτης) στις 23 Ιανουαρίου, στις 11:00 π.μ.
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα προβεί σε ολιγόλεπτη εισαγωγική παρέμβαση και ακολούθως θα καλέσει τους παρευρισκομένους να καταθέσουν τις εισηγήσεις και απόψεις τους αναφορικά με τις προτεραιότητες της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου.
Στόχος, η κοινή διαμόρφωση των θέσεων που η Κύπρος θα προωθήσει κατά τη συμμετοχή της στην περιφερειακή διαβούλευση «Ευρώπη και Άλλοι», που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη, στις 3-4 Φεβρουαρίου 2015. Η εν λόγω περιφερειακή διαβούλευση θα συμβάλει, με τη σειρά της, στην προετοιμασία της πρώτης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 11-12 Μαΐου 2016, και θα έχει στόχο την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αντιμετώπισης ανθρωπιστικών αναγκών σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο και την ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών προς αναζήτηση καινοτόμων λύσεων για τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις.