12/2/14

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε πλοίο του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το καταδρομικό του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Μέγας Πέτρος» (Pyotr Veliky), που ναυλοχεί στο Λιμάνι Λεμεσού.


Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο πλοίο από τον Κυβερνήτη και του έγινε ενημέρωση για τις δυνατότητες του πλοίου. Ακολούθως, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:

«Μετά από πρόσκληση του πρέσβη της Ρωσίας, επισκέφθηκα αυτό το σημαντικό, θα έλεγα, πολεμικό πλοίο της Ρωσίας τον «Μέγα Πέτρο».

Ανέφερε ότι έχει εντυπωσιαστεί από την περιήγησή του στο πλοίο και πρόσθεσε:

«Θέλω να πω, με την ευκαιρία αυτή, ότι τέτοιες επισκέψεις, από όπου και εάν προέρχονται, αποτελούν τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό: ότι η Κύπρος πλέον αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

Στη συνέχεια ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι πέραν από τα πολιτικά οφέλη, τέτοιες επισκέψεις πλοίων επιφέρουν και οικονομικά οφέλη, τονίζοντας ότι τα οικονομικά οφέλη για την Κυπριακή Δημοκρατία είναι τεράστια.

Αναφερόμενος στις διαχρονικές σχέσεις Κύπρου –Ρωσίας, είπε ότι είναι άριστες σε όλα τα επίπεδα. «Έχω ευχαριστήσει τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα για τη διαχρονική στήριξη της Ρωσίας όσον αφορά το εθνικό μας θέμα, αλλά έχω πει, ασφαλώς, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Και εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι μέσα από αυτές τις συνεργασίες να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

-------------------