12/2/14

Αντιπροσωπία βουλευτών θα συμμετάσχει στις εργασίες της 13ης Χειμερινής Συνάντησης της ΚΣ ΟΑΣΕ στη Βιέννη

 
Οι βουλευτές κ.κ. Σοφοκλής Φυττής, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Ανδρέας Καυκαλιάς, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) μεταβαίνουν σήμερα στη Βιέννη για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 13 ης Χειμερινής Συνάντησης της Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2014. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.


Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν χωριστές και κοινές συναντήσεις των τριών Επιτροπών της Συνέλευσης - Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα. Οι Εισηγητές των τριών Επιτροπών θα παρουσιάσουν προσχέδια των εκθέσεών τους εν όψει της Επόμενης Ετήσιας Συνόδου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, με θέμα « Ελσίνκι +40: Ανθρώπινη Ασφάλεια για όλους», που θα λάβει χώρα στο Μπακού, μεταξύ 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2014. Θα διεξαχθούν, επίσης, συζητήσεις για θέματα όπως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας και η διασφάλιση της διαφάνειας στους τομείς αυτούς, στο εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, το θέμα της διαχείρισης του νερού, καθώς και συζήτηση για το κράτος δικαίου στην περιοχή του ΟΑΣΕ. Στο πλαίσιο κοινής συνάντησης των Επιτροπών, τη Συνέλευση θα απασχολήσουν θέματα όπως η άνοδος του εξτρεμισμού, του ριζοσπαστισμού και της ξενοφοβίας στην περιοχή του ΟΑΣΕ και η κατάσταση στην Ουκρανία. Ο κ. Φυττής θα πάρει εξάλλου μέρος στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν το Προεδρείο και οι επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπιών της Συνέλευσης.

T η Χειμερινή Συνάντηση θα προσφωνήσουν η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αυστρίας κα Barbara Prammer , o Πρόεδρος της Κ.Σ.ΟΑΣΕ κ. Ranko Krivocapic , o Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ κ. L amberto Zannier , καθώς και οι επικεφαλής διαφόρων θεσμών του ΟΑΣΕ.