12/2/14

Εκστρατεία Επιθεώρησης σε Υπεραγορές και Χονδρικό Εμπόριο, Φεβρουάριος 2014



        
 Τον μήνα Φεβρουάριο 2014 το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (TEE) θα διεξαγάγει εκστρατεία επιθεωρήσεων σε υποστατικά Υπεραγορών και Χονδρικού Εμπορίου όπου εργάζονται πάνω από 10 εργαζόμενοι καθώς και σε πολυκαταστήματα (shopping malls).


          Οι επιθεωρήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στον έλεγχο συμμόρφωσης με τις πρόνοιες της περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία νομοθεσίας σε σχέση με τα θέματα που φαίνονται στον Πίνακα του Συνημμένου 1.  Νοείται βέβαια ότι θα ελέγχεται παράλληλα και η συμμόρφωση με τις διατάξεις της εν λόγω νομοθεσίας για την αντιμετώπιση άλλων κινδύνων που πιθανώς να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων.

Για σκοπούς καλύτερης πληροφόρησης επισυνάπτεται επεξηγηματικό Σημείωμα ως Συνημμένο 2 των σημείων στα οποία θα επικεντρωθεί η εν λόγω εκστρατεία.

          Σημειώνεται ότι, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας διαθέτει ποικιλία οδηγών και ενημερωτικών εντύπων για τα θέματα ασφάλειας και υγείας.  Μεταξύ των οδηγών του Τμήματος περιλαμβάνεται ο Πρακτικός Οδηγός για το Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία για Μικρές Επιχειρήσεις.  Όλα τα σχετικά έντυπα διατίθενται από τα Κεντρικά Γραφεία και τα Επαρχιακά Γραφεία Επιθεώρησης Εργασίας.  Επίσης τα έντυπα αυτά είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ στη διεύθυνση: www.mlsi.gov.cy/dli.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδιο Λειτουργό στο τηλ. 22405659 /22405676 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση kplati@dli.mlsi.gov.cy.





ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014                                                      ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ