15/1/14

Πρόσκληση στην Επίσημη Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+






Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, ο οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σας προσκαλούν στην επίσημη τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, στις 10:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.  Στην εκδήλωση θα μιλήσει η αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ στο ευρύ κοινό και η ενημέρωσή του για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχει το Πρόγραμμα Erasmus+.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερομένους να υποβάλουν ερωτήσεις.

Το Πρόγραμμα Erasmus+ είναι το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που επιχορηγεί δραστηριότητες συνεργασίας και κινητικότητας στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού για την περίοδο 2014-2020.  Το Erasmus+ διαδέχεται και αντικαθιστά το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης (Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig), το πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση και προγράμματα διεθνούς συνεργασίας όπως Erasmus Mundus, Tempus, Alfa και Edulink.  Το Erasmus+ θα προσφέρει επίσης στήριξη στον αθλητισμό, ιδίως στο μαζικό αθλητισμό.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης (www.llp.org.cy) στην επιλογή Εκδηλώσεις ή κάνοντας κλικ εδώ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2014.

Πιο κάτω ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 10:15
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου
10:15 – 10:30
Χαιρετισμοί

Γιώργος Γεωργίου
Γενικός Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης

Γεώργιος Τάσου
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

Ζέτα Αιμιλιανίδου
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Κυριάκος Κενεβέζος
Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

10:30 – 10:50
Κύρια ομιλία

Ανδρούλλα Βασιλείου
Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας

10:5011:15
Ερωτήσεις από το κοινό
11:15 – 11:45
Διάλειμμα για καφέ
11:45 – 12:45
Παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ από το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και τον Ο.ΝΕ.Κ.
12:45 – 13:45
Ερωτήσεις από το κοινό