21/11/14

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων πραγματοποιεί επαφές στην Αθήνα

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων πραγματοποιεί επαφές στην Αθήνα
21/11/2014

O Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συνοδευόμενος από την Πρόξενο της Κύπρου στην Αθήνα κα Νατάσα Στυλιανού, είχε διαδοχικές συναντήσεις με αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Σήμερα το πρωί, ο κ. Φωτίου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ακολούθως, ο κ. Φωτίου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοούμενων της κυπριακής τραγωδίας, ενώ το μεσημέρι έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Χθες το απόγευμα, ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.
Οι τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το θέμα των αγνοούμενων, τα θέματα που απασχολούν τους απόδημους και η συμβολή των αποδήμων στην ανάκαμψη της οικονομίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στις συναντήσεις του κ. Φωτίου.
Παράλληλα, ο κ. Φωτίου είχε ξεχωριστές συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ) και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ). Ο κ. Φωτίου τόνισε στους συνομιλητές του τη σπουδαιότητα συντονισμού μεταξύ του απόδημου ελληνισμού και των ομογενειακών οργανώσεων στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κυβέρνηση για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.
Αύριο, ο Προεδρικός Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας. Το βράδυ, ο κ. Φωτίου θα εκφωνήσει ομιλία, με θέμα «Γεωστρατηγική και Ενέργειες (ΑΟΖ), Νέοι ρόλοι για τον Ελληνισμό (Ελλάδας και Κύπρου)», σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Ο Επίτροπος Προεδρίας επιστρέφει στην Κύπρο, το πρωί της ερχόμενης Κυριακής.