21/11/14

Ο Υπουργός Παιδείας παρέδωσε τις προτάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος σε μαθητές, φοιτητές και γονείς

Ο Υπουργός Παιδείας παρέδωσε τις προτάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος σε μαθητές, φοιτητές και γονείς
21/11/2014


Μετά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σειρά είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι μαθητών, φοιτητών και γονέων, οι οποίοι παρέλαβαν τις προτάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, στο πλαίσιο του δομημένου διαλόγου που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το «Νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση», το «Νέο σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών» και τη «Νέα ενιαία πολιτική για την επιμόρφωση και την κατάρτιση των εκπαιδευτικών λειτουργών».
Με αποκλειστικό γνώμονα τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους νέους και τις νέες μας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής παρέδωσε σήμερα στους εκπροσώπους των μαθητικών και φοιτητικών οργανώσεων, καθώς και στα οργανωμένα σύνολα γονέων τις νέες προτάσεις του Υπουργείου του.
Σε δηλώσεις του αναφορικά με την συνάντηση, ο κ. Καδής είπε: «Θέλουμε να εντάξουμε τους εκπροσώπους των μαθητών, των φοιτητών και των γονέων στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από σημαντικά θέματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η συνεισφορά των φορέων αυτών στον διάλογο για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παιδεία μας, δεν μπορεί παρά να έχει ευεργετική επίδραση. Αναγνωρίζουμε στους γονείς και τους νέους μας και ρόλο και λόγο σε αυτή την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει».
Ο κ. Υπουργός, αφού παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του Υπουργείου, τόνισε ότι η διατήρηση του υφιστάμενου προβληματικού και αναχρονιστικού συστήματος και στα τρία ζητήματα, δεν αποτελεί επιλογή για το Υπουργείο και τον ίδιο. Σημείωσε δε ότι το κόστος, αν παραμείνουν και τα τρία συστήματα ως έχουν σήμερα, θα είναι μεγαλύτερο από ότι αν εκσυγχρονιστούν. Κάλεσε τους εκπροσώπους των μαθητών, των φοιτητών και των γονέων να μελετήσουν τις προτάσεις του Υπουργείου και να καταθέσουν συγκεκριμένες εισηγήσεις που θα εμπλουτίσουν τον διάλογο και θα τον καταστήσουν πιο παραγωγικό. «Η συμμετοχή σας στον διάλογο δεν είναι συμβολική. Αναμένουμε ότι οι ιδέες και οι προτάσεις που θα καταθέσετε θα είναι εποικοδομητικές και θα μας βοηθήσουν στο να καταλήξουμε, το ταχύτερο δυνατό, σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο για τα θέματα που μας απασχολούν», τόνισε ο κ. Καδής.
Στις αρχές του επόμενου μήνα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα έχει εκ νέου συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίες αναμένεται να καταθέσουν τις θέσεις και τις εισηγήσεις τους, ώστε να γίνει μια ουσιαστική και εις βάθος συζήτηση για την κάθε μία από τις νέες εκσυγχρονιστικές προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.