14/11/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο
14/11/2014


Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης ενόπλων κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ εναντίον πλοίου του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού που είχε ως αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη οκτώ στρατιωτών, την έκρηξη βόμβας στο μετρό του Καΐρου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16 προσώπων και της ενέδρας στη Χερσόνησο του Σινά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών στρατιωτών και δύο αστυνομικών που βρίσκονταν εκτός καθήκοντος.

Οι αποτρόπαιες αυτές πράξεις αποτελούν υπενθύμιση ότι η μάστιγα της τρομοκρατίας δεν ενέχει γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς και χρειάζεται αποτελεσματική αντιμετώπιση μέσα από συντονισμένες, συλλογικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας. Η Κύπρος βρίσκεται στο πλευρό της Αιγύπτου στις προσπάθειες της για αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής απειλής. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Κυβέρνηση και το φίλο λαό της Αιγύπτου και ειδικότερα στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι πρόσφατες επιθέσεις απέδειξαν ότι η κοινή μας Θάλασσα της Μεσογείου δεν είναι απρόσβλητη από τρομοκρατικές επιθέσεις. Απαιτείται αυξημένη και στενή συνεργασία για την προστασία των ακτών και των θαλάσσιων οδών μας. Η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας με υπεύθυνους πρωταγωνιστές στην περιοχή, μεταξύ αυτών και η Αίγυπτος, στοχεύει, μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, μιας απειλής που δεν γνωρίζει σύνορα.