3/10/14

7ος Διαγωνισμός: «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση»

7ος Διαγωνισμός: «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση»


Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τον 7ο Διαγωνισμό «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση», στο πλαίσιο του έργου «Ενσωμάτωση της έννοιας της Παραγωγικότητας στην Εκπαίδευση».

Ο φετινός Διαγωνισμός στόχο έχει να φέρει τους μαθητές σε επαφή με την έννοια της παραγωγικότητας και με τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από διάφορες παιδαγωγικές δραστηριότητες (όπως το παραμύθι ή το παιχνίδι), αναμένεται να ευαισθητοποιηθούν ως προς το θέμα της παραγωγικότητας και να διαμορφώσουν θετική στάση και συμπεριφορά προς αυτήν.

Ταυτόχρονα αναμένεται η ένταξη του φετινού Διαγωνισμού στους στόχους της σχολικής χρονιάς, όπως αυτοί ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και συγκεκριμένα στο στόχο που αφορά την «Αειφόρο Ανάπτυξη και Διαχείριση των Πόρων».

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλα τα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές), καθώς και αναγνωρισμένα ιδιωτικά σχολεία.

Η προκήρυξη και οι όροι του Διαγωνισμού βρίσκονται στις ιστοσελίδες του ΚΕΠΑ (www.mlsi.gov.cy/kepa) και του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (www.moec.gov.cy).

Το ΚΕΠΑ θα διοργανώσει σχετικές «Ημερίδες Πληροφόρησης», στις οποίες οι συμμετέχοντες θα τύχουν ενημέρωσης αναφορικά με τους όρους και τις πρόνοιες του Διαγωνισμού, ως ακολούθως:
  • 14 Οκτωβρίου 2014, Εργαστήρια Τεχνικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας, Λεµεσός.

  • 16 Οκτωβρίου 2014, Κεντρικά Γραφεία Κέντρου Παραγωγικότητας, Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε µε τη Λειτουργό Παραγωγικότητας Χριστιάνα Χριστοδούλου (τηλ: 22806119, φαξ: 22376872, email: cchristodoulou@kepa.mlsi.gov.cy).

---------------------

3/10/2014