12/9/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Μουσική Βραδιά των Φίλων του Μελάθρου Αγωνιστών

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη
στη Μουσική Βραδιά των Φίλων του Μελάθρου Αγωνιστών


«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να χαιρετίσω την εξαιρετική αυτή εκδήλωση που οργανώνεται από τους Φίλους των Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Λευκωσίας – Κερύνειας για την οικονομική ενίσχυσή του και να σας συγχαρώ για την φιλότιμη δράση σας. Το να μιλά κανείς για το θεάρεστο έργο που επιτελείται στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, αποτελεί προνόμιο και τιμή.

Το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, βαδίζοντας πλέον στον 20ο χρόνο της λειτουργίας του, συνεχίζει να φέρνει εις πέρας ένα αξιοθαύμαστο και άξιο συγχαρητηρίων έργο, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, τόσο προς όσους κατά καιρούς αγωνίστηκαν στους υπέρ ελευθερίας αγώνες της πατρίδας, όσο και προς το σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού.

Το Μέλαθρο με το πρωτοποριακό, πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο του έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πατρίδας μας, καθώς μεγάλα κέντρα του εξωτερικού παραπέμπουν ασθενείς σε αυτό για αποκατάσταση και θεραπεία.

Εσείς που δραστηριοποιείστε σε αυτό το χώρο, έχοντας σκοπό να βοηθήσετε τον αγώνα ζωής και υγείας πασχόντων συνανθρώπων μας, γνωρίζετε καλύτερα ότι η ζωή είναι πολύτιμη και μοναδική και ο κάθε άνθρωπος την δικαιούται στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, η Κυβέρνηση, θεωρώντας την υγεία ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό που αποτελεί ευθύνη του κράτους, έχει ως κύρια επιδίωξή του τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου υγείας του Κύπριου πολίτη. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ο στόχος της παροχής υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών παραμένει σταθερός και αδιαπραγμάτευτος. Πρέπει, όμως, να δεχτούμε πως οι υπηρεσίες θεραπείας και αποκατάστασης στην Κύπρο θα βρίσκονταν σε πολύ χαμηλότερα, από τα σημερινά επίπεδα, αν απουσίαζε η προσφορά του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ.
Η αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών του καταδεικνύει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλεται το ίδρυμα, τόσο από αρμόδιους φορείς, όσο και από τον απλό κόσμο που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του. Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο φροντίδας των υπερσύγχρονων Μονάδων Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης και Ειδικής Φροντίδας & Αποκατάστασης υποδηλώνει ότι το Μέλαθρο έχει θέσει ως ξεχωριστή δική του υπόθεση την προσωπική ευημερία και ποιότητα ζωής των ασθενών.

Οι συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και οι δυνατότητες κοινωνικής επανένταξης που παρέχονται στις Μονάδες του Μελάθρου, συμβάλλουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των ασθενών, στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας τους, στην ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και γενικότερα στην επίτευξη συνθηκών ευημερίας και προόδου στην κοινωνία μας.

Αναγνωρίζοντας ιδιαίτερα αυτή την πολύπλευρη προσφορά του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στον τομέα της αποκατάστασης, εδώ και χρόνια έχουμε συνάψει συμφωνία συνεργασίας για την παραπομπή ασθενών από το δημόσιο τομέα και επιδοτούμε τις υπηρεσίες του με ένα σεβαστό ετήσιο ποσό από το Σχέδιο Χορηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Κυβέρνηση, είμαστε πάντοτε ενεργοί συμπαραστάτες στο αξιόλογο έργο που επιτελεί, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του και επαινώντας την πολύπλευρη ανθρωπιστική προσφορά του προς το συνάνθρωπο μας.

Αλλά για να μπορέσει το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ να συνεχίσει το περίπλοκο και πολύτιμο έργο του προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας. Χρειάζεται να έχει φίλους που να το στηρίζουν, όπως οι Φίλοι Μελάθρου, Λευκωσίας – Κερύνειας, αλλά και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Γι’ αυτό, θέλω σήμερα να συγχαρώ την πρόεδρο, τα στελέχη και τα μέλη των Φίλων του Μελάθρου, για τη δράση σας και την ανθρωπιστική προσφορά σας και να σας ενθαρρύνω, τόσο εσάς, όσο και τον καθένα χωριστά, να συνεχίσετε το φιλάνθρωπο έργο σας.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι προσφέροντας στο συνάνθρωπο μας, πραγματώνουμε με τον καλύτερο τρόπο την ανθρωπιστική ιδέα του αλτρουισμού, η οποία πρέπει να εκφράζεται έμπρακτα και καθημερινά.

Είμαι βέβαιος ότι το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς, στοιχείο αναπόσπαστο της κοινωνίας μας, θα θριαμβεύσει για μια ακόμα φορά, στα πλαίσια της αποψινής μουσικής βραδιάς στην οποία με προθυμία και μεγαλοψυχία συμμετέχετε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε προσωπική προσφορά 1000 ευρώ υπέρ του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μ. Στέλλα Αυλωνίτη, δημοτική Σύμβουλο ΔΗΣΥ Στροβόλου, προς την οικογένεια της οποίας απένειμε τιμητική πλακέτα.
________________