30/9/14

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ





Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ


Σε παρέμβαση στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ προέβη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, σχετικά με την έρευνα που διατάχθηκε για Ανώτερη Λειτουργό του Υπουργείου. Ο κ. Καδής σχολίασε, επίσης, τις αναφορές του ΔΗΚΟ για υποστελέχωση των σχολείων.

Αναφορικά με την έρευνα που διατάχθηκε για Ανώτερη Λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας για αγορά ταξιδιωτικών εισιτηρίων, χωρίς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, ο κ. Καδής ανέφερε:

«Αποφασίστηκε ο ορισμός ερευνώντος Λειτουργού για να διερευνήσει όλα τα δεδομένα και να υποδείξει εάν υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη, εάν έχει γίνει χρηστή διαχείριση του θέματος. Στη βάση αυτών που θα δείξει η έρευνα, θα παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Εμείς διασφαλίζουμε ότι η οποιαδήποτε προμήθεια από οποιοδήποτε πρακτορείο γίνεται στα πλαίσια κανονισμών του κράτους και της νομοθεσίας. Εάν ένας Λειτουργός μέσα σε αυτά πλαίσια, μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια και από το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο, δεν μπορεί να το απαγορεύσει κανείς. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, από οποιοδήποτε πρακτορείο και αν γίνονται οι όποιες αγορές, θα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο των κανονισμών και της νομοθεσίας.

Στη βάση της έρευνας που διατάχθηκε έπειτα από τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή, θα λάβουμε τα ενδεικνυόμενα μέτρα».

Σε σχέση με αναφορές του ΔΗΚΟ για προβλήματα στελέχωσης των σχολείων, ο Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε:

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι γενικώς τα σχολεία λειτουργούν κανονικά και δεν παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα με τη στελέχωση. Όπου παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, εμείς το αντιμετωπίζουμε αμέσως. Δεν θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένα τα σχολεία μας. Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία με τα οποία μπορεί κανείς να αποδείξει αυτό που σας λέω.

Οι σχολικές μονάδες στην συντριπτική τους πλειοψηφία λειτουργούν κανονικότατα. Όπου υπάρχουν ελλείψεις, αυτές υποδεικνύονται από τα σχολεία μας και το Υπουργείο ανταποκρίνεται σε αυτές τις υποδείξεις».
_________