30/9/14

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ
στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει τα ακόλουθα: «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχές σε εσάς και στο λαό της Κύπρου για την 54η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας σας την 1η Οκτωβρίου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας πολύτιμος φίλος και εταίρος των ΗΠΑ. Η συνεχής μας συνεργασία είναι μεγάλης σημασίας στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία που παραθέσατε στον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν κατά την ιστορική του επίσκεψη στο νησί τον Μάιο, η οποία δεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ενθάρρυνσης των ενισχυμένων οικονομικών δεσμών.

Επαναλαμβάνω την ισχυρή μου στήριξη στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Η λύση της μακρόχρονης διαίρεσης της νήσου θα είναι καταλύτης για μεγαλύτερη ευημερία και για ένα λαμπρό μέλλον για όλους τους Κυπρίους.

Για μια ακόμη φορά, συγχαίρω το λαό της Κύπρου για την ξεχωριστή επέτειο της εθνικής σας Μέρα».

_______________