4/8/14

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο Δήμαρχο Λεμεσού για τη συμφωνία αξιοποίησης βιοαερίου στο Βατί

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο Δήμαρχο Λεμεσού
για τη συμφωνία αξιοποίησης βιοαερίου στο Βατί


Αναφορικά με την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου την περασμένη Παρασκευή, 1η Αυγούστου (ΚΥΠΕ, 1/8/2014), σε αυστηρή επιστολή που του απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος για το θέμα παράνομης σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Λεμεσού με ιδιωτική εταιρεία για ανέγερση εγκαταστάσεων αξιοποίησης βιοαερίου από το σκυβαλότοπο Βατί, ο κ. Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

«Η απάντηση του Δημάρχου Λεμεσού, ο οποίος γενικά και αόριστα επικαλείται τη ‘σύμφωνη γνώμη’, όπως λέγει, ‘του τέως Υπουργού Εσωτερικών για την προώθηση του έργου αυτού’, ουδόλως αναιρεί το παράνομο των ενεργειών του ούτε το σύνολο του περιεχομένου της επιστολής που του έχουμε αποστείλει.

Η περιουσία του Δημοσίου και ο τρόπος χρήσης αυτής διέπεται από συγκεκριμένες πρόνοιες νόμων και κανονισμών, που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν τηρηθεί ούτε ακολουθηθεί.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο εν λόγω χώρος αποτελεί κρατική περιουσία για την οποία δεν έχει υπογραφεί οποιαδήποτε μίσθωση είτε με το Δήμο Λεμεσού είτε με οποιονδήποτε άλλο. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 23/5/2014, η διαχείριση του σκυβαλότοπου Βατί έχει ανατεθεί στο Συμβούλιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Λεμεσού, στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι Τοπικές Αρχές της Επαρχίας και όχι μόνο ο Δήμος Λεμεσού».

______________