7/7/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε εκδήλωση του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε εκδήλωση
του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων


Η Κυπριακή Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά και προωθεί αποτελεσματικές πολιτικές που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και στην απασχόληση μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εξειδικευμένες αγορές στους τομείς των υπηρεσιών είναι τεράστιας σημασίας για την οικονομία μας.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά και προωθεί αποτελεσματικές πολιτικές που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και στην απασχόληση μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

Μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, όπως επίσης και των επαγγελματιών τόσο η οικονομία όσο και ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχουν σταθεροποιηθεί και τώρα αναμένουμε επιστροφή στην ανάπτυξη το 2015, δηλαδή πολύ ενωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν».

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά σε μήνες έχουμε δει αύξηση στις εγγραφές νέων εταιρειών στην Κύπρο, ενώ έχει σταματήσει η ανοδική τάση της ανεργίας».

Επεσήμανε ότι ενώ οι προκλήσεις συνεχίζουν να υφίστανται, τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται στο σωστό δρόμο και η Κύπρος έχει λάβει μόνο θετικές αξιολογήσεις από την Τρόικα. «Είμαστε δεσμευμένοι να διατηρήσουμε» την πορεία αυτή, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτοντας πως αυτή η θετική αλλαγή αντανακλάται από τις διαδοχικές αναβαθμίσεις των Οίκων Αξιολόγησης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης ομολόγων αξίας 750 εκ. ευρώ στις διεθνείς αγορές, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη, όπως είπε, της εμπιστοσύνης που υπάρχει για την οικονομία μας. «Η Κύπρος για πρώτη φορά από το Μάη του 2011 είναι στις αγορές», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη ότι «τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε πιο σταθερά με τις διαρθρωτικές αλλαγές», όπως είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και η δημιουργία ενός φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος.
Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πλαισίου για ένα συλλογικό επενδυτικό σχέδιο για τη Βιομηχανία. «Είναι σε αυτό το πλαίσιο που χαιρετίζω τη δημιουργία του CIFA για την προώθηση των κυπριακών βιομηχανικών ταμείων», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο κυπριακό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα εναλλακτικά επενδυτικά ταμεία, σημειώνοντας ότι η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ που ενσωμάτωσε στην εθνική της νομοθεσία σχετικές Οδηγίες της Ένωσης.

_________________