7/7/14

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Ενεργειών/Προγραμμάτων Ενημέρωσης και Προώθησης Οίνων σε Τρίτες Χώρες

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Ενεργειών/Προγραμμάτων Ενημέρωσης
και Προώθησης Οίνων σε Τρίτες Χώρες ή/και στα κράτη μέλη της ΕΕ
οι οποίες ενισχύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση


Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνουν ότι από τις 7 Ιουλίου 2014, αρχίζει η παραλαβή αιτήσεων στα πλαίσια του Μέτρου ΕΠΣΑ 3β : Προώθηση Οίνων στις Τρίτες Χώρες και στα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, με βάση Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 30.04.2004 και των Κανονισμών (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ημερ. 17/12/2013 «για τη θέσπιση κοινής οργάνωσης των αγορών γεωργικών προϊόντων».

Τα προϊόντα ή/και ενωσιακά συστήματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μεμονωμένων ενεργειών ή/και προγραμμάτων ενημέρωσης ή/και προώθησης είναι τα ακόλουθα:

ΜΕΤΡΟ 3β(1): ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ
Ενημερωτικές και προωθητικές ενέργειες για τους οίνους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) ή οίνους με ένδειξη της οινοποιήσιμης ποικιλίας αμπέλου.

ΜΕΤΡΟ 3β(2): ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ
Ενημερωτικές ενέργειες για ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου ή/και σχετικά με τα ενωσιακά συστήματα που διέπουν τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης και τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή ιδιοχείρως στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κλάδος Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 1/8/2014 . Αιτήσεις οι οποίες λαμβάνονται μετά την ημερομηνία αυτή θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Για περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής και εγχειρίδιο εφαρμογής-ενημέρωση αιτητών παρακαλώ αποτείνεστε:

Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Υπηρεσία Εμπορίου - Κλάδος Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων Ανδρέα Αραούζου 6, 1421 Λευκωσία, Κύπρος, Τηλ: 22867268, 22867135, 22867234 www.mcit.gov.cy/ts .