18/7/14

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη

Σάββατο, 19/7/2014



9.00π.μ. Θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των πεσόντων Αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και δέηση υπέρ υγείας και ανευρέσεως των αγνοουμένων της, στο Στρατόπεδο Αντ/γου Σταυριανάκου, στη Μαλούντα.

8.00 μ.μ. Θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο.

Παρασκευή, 18/7/2014

6.45μ.μ.  Θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο τρισάγιο που θα τελεστεί στη μνήμη των 44 πεσόντων και στη δέηση για την ανεύρεση των 66 αγνοούμενων αξιωματικών και οπλιτών του Πυροβολικού, κατά τις επιχειρήσεις για την απόκρουση της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου- Αυγούστου 1974.
                 Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Πυροβολικού, παρά το παρεκκλήσιο Αγίας Βαρβάρας στη Λεωφόρο  Κυρηνείας, στο Πλατύ Αγλαντζιάς.
    Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.


Κυριακή, 20/7/2014

10.00π.μ. Θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, του οποίου θα προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, στον ιερό ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Λευκωσία.

7.30 μ.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση των Μονάδων Καταδρομών στην Κύπρο.
Κατά την εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στους καταδρομείς μέλη που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στις επιχειρήσεις για την απόκρουση της τουρκικής εισβολής Ιουλίου- Αυγούστου 1974.
Επίσης η έκθεση θα περιλαμβάνει έκθεση ιστορικής φωτογραφίας, ποίηση και μουσική, ενώ κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη ταινία μικρού μήκους.

16/7/2014