18/7/14

Ο Υπουργός Άμυνας μίλησε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, στην Αθήνα

Ο Υπουργός Άμυνας μίλησε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής
για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, στην Αθήνα


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης μίλησε χθες το βράδυ, εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης, στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 40η επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (ΕΚΕ) και τα κυπριακά παροικιακά σωματεία της Αττικής, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου.

Εξάλλου, ο κ. Φωκαΐδης, χθες το πρωί παρέστη στα τρισάγια που τελέστηκαν στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στην Κύπρο, στο Άλσος Στρατού και στη Στήλη Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας στην πλατεία Μαδρίτης, όπου και κατέθεσε στεφάνια.

Τον Υπουργό Άμυνας, στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των μαύρων επετείων του Ιουλίου 1974, συνόδευε ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

-------------------------