27/6/14

Επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος «Λεμεσός: Μια πόλη , ο κόσμος όλος»

Επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος
«Λεμεσός: Μια πόλη , ο κόσμος όλος»
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε εκδήλωση στις
30 Ιουνίου

 
Με επιτυχία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης μεταναστών «Λεμεσός: Μια πόλη ο κόσμος όλος» που υλοποιεί εταιρικό σχήμα με επικεφαλής το Δήμο Λεμεσού. Το πρόγραμμα εστίασε στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης και κοινωνικής στήριξης στους μετανάστες με στόχο την ομαλή προσαρμογή τους στην κοινωνία, καθώς και σε εκδηλώσεις αλληλεπίδρασης των δημοτών της πόλης που ενισχύουν την αλληλογνωριμία και κοινωνική συνοχή. Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιάσει ο Δήμος Λεμεσού σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.
Η τελική εκδήλωση του προγράμματος «Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος» θα σημάνει την επιτυχή ολοκλήρωσή του με τη συμμετοχή των συντελεστών της δράσης καθώς και μεταναστών που επωφελήθηκαν των υπηρεσιών που προσφέρει δωρεάν το πρόγραμμα σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου και ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου. Η ομάδα έργου που υλοποίησε τη δράση θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα και πορίσματα του πρόγράμματος. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και επωφελούμενοι του προγράμματος οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους ως μετανάστες στην Κύπρο και ως συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή βίντεο – ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν και τα αποτελέσματα της δράσης.
Το πρόγραμμα «Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος» ολοκληρώνεται επιτυχώς με μαζική συμμετοχή μεταναστών στις υπηρεσίες κατάρτισης, εκπαίδευσης και κοινωνικής στήριξης και μεγάλη συμμετοχή όλων των δημοτών Λεμεσού στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Το εταιρικό σχήμα αποτελούν ο Δήμος Λεμεσού, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Δήμου Λεμεσού, το ΣΚΕ Μέσα Γειτονιά και η εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας Opinion & Action Services Ltd. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό ταμείο Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.