23/6/14

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου στη Νότια Αφρική στον Βασιλιά της Σουαζιλάνδης

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου
στη Νότια Αφρική στον Βασιλιά της Σουαζιλάνδης


Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε στις 19 Ιουνίου 2014 τα διαπιστευτήριά του στον Βασιλιά της Σουαζιλάνδης Mswati III.

Στην ομιλία που συνόδευε τα διαπιστευτήριά του, ο Ύπατος Αρμοστής, απευθυνόμενος προς τον Βασιλιά Mswati III, διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού προς τoν ίδιo και τον λαό της Σουαζιλάνδης για ευημερία και πρόοδο και αναφέρθηκε στις εξαίρετες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η Σουαζιλάνδη αναφορικά με τον τερματισμό της διαίρεσης του νησιού και επανένωσή του με μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Ο Βασιλιάς Mswati III διαβίβασε τους θερμούς του χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ευχές του προς τον κυπριακό λαό για ευημερία και πρόοδο, τονίζοντας ότι η χώρα του υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού με μια διευθέτηση που να διασφαλίζει τα συμφέροντα ολόκληρου του κυπριακού λαού.

------------------