22/6/14

Δηλώσεις του θεράποντος ιατρού του Προέδρου της Δημοκρατίας







Η υγεία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη εξελίσσεται ομαλά, είπε σήμερα ο θεράπων ιατρός του Προέδρου δρ Σάββας Καδής, στη παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ο δρ Καδής είπε: «Η υγεία του Προέδρου εξελίσσεται ομαλά, είναι πολύ-πολύ καλύτερα σήμερα σε σχέση με χθες. Η διάθεση του είναι πολύ καλή. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε σήμερα είναι ότι η Κύπρος μπήκε ξανά στις αγορές. Νιώθει και ο ίδιος πολύ καλύτερα. Φυσικά υπάρχει μια αδυναμία.

Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε μεγάλη βελτίωση σε διάφορα πράγματα με τα οποία είχαμε μικροπροβλήματα χθες. Δεν έχουμε εντοπίσει ακριβώς την αιτία του προβλήματος, δηλαδή ποιο μικρόβιο έχει προκαλέσει την όλη κατάσταση. Σημασία έχει όμως ότι ανταποκρίνεται θετικότητα στη θεραπεία που παίρνει και αυτό φαίνεται τόσο από τον εργαστηριακό έλεγχο όσο και από τη διάθεσή του».

Ερωτηθείς πότε θα πάρει εξιτήριο, ο δρ Καδής είπε: «Ελπίζουμε, αν όλα πάνε καλά, αύριο να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ίσως το απόγευμα. Εννοείται ότι δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του, θα του συστήσουμε ανάπαυση, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια δίαιτα, αλλά όλα βαίνουν ομαλώς».

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα θα χρειαστεί δυο-τρεις μέρες ανάπαυση. Μας έχει εκπλήξει πολύ θετικά, είναι πολύ γερό σκαρί. Η βελτίωση ήταν θεαματική και πραγματικά η διάθεση και η θέλησή του είναι απίστευτες».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25 Ιουνίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι για το θέμα αυτό «θα αποφασίσει ο Πρόεδρος».
_______________