22/6/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την πιθανή εκλογή του Jean-Claude Juncker στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής



Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την πιθανή εκλογή
του Jean-Claude Juncker στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Η εκλογή του Jean-Claude Juncker στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ήταν μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι εννέα χώρες υποστηρίζουν την εκλογή του κ. Jean-Claude Juncker στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε: «Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι ο κ. Juncker έχει αρκετές πιθανότητες να αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή, για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Αν οι εκτιμήσεις επαληθευτούν, θεωρούμε ότι θα είναι μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Juncker γνωρίζει πάρα πολύ καλά το Κυπριακό, τις λεπτομέρειες του Κυπριακού, ενώ είναι σε όλους γνωστή η θέση που κράτησε το Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την Κύπρο, τόσο πριν την απόφαση που λήφθηκε τον Μάρτιο του 2013 αλλά και μετά. Άρα, αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις, θεωρούμε ότι θα είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Υπενθυμίζω ότι πολύ πρόσφατα βρισκόταν στην Κύπρο, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Υπουργό Εξωτερικών, και στο πλαίσιο εκείνης της συνάντησης συζητήθηκαν και αρκετά θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος».

_________________