8/5/14

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε ευρείας υπηρεσιακής σύσκεψης για την αναδιάρθρωση της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας








Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών ευρείας υπηρεσιακής σύσκεψης για το θέμα της αναδιάρθρωσης της Δύναμης  Πολιτικής Άμυνας.



Βασικός στόχος της αναδιάρθρωσης είναι να καταστεί η Πολιτική Άμυνα πιο ευέλικτη και αποτελεσματική στην εκπλήρωση της αποστολής της, που είναι η προστασία του πολίτη και η παροχή πάσης φύσεως ανθρωπιστικής βοήθειας σε περίπτωση καταστροφών.

Η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση στοχεύει, ακριβώς, στην καλύτερη αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού, μόνιμων και εθελοντών, στην εκπόνηση σχεδίων δράσης, στην επαναξιολόγηση των χώρων που χρησιμοποιεί η Δύναμη, καθώς και στη σύνταξη και τροποποίηση οδηγιών που αφορούν στην εκπλήρωση της αποστολής της.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σημειώθηκε η εξαιρετική εργασία που επιτελείται σε διάφορους τομείς και η σημαντικότητα της Δύναμης στη διατήρηση συνθηκών ασφάλειας για τους πολίτες της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά την εν εξελίξει διαδικασία αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, θα τύχει επαναξιολόγησης και ο υφιστάμενος εξοπλισμός της Δύναμης, σε σχέση με τις ανάγκες  και την αποστολή της.

Επισημάνθηκε, ιδιαίτερα, ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν οι εθελοντές για τη διατήρηση της συνοχής της Δύναμης, η οποία πηγάζει από τον πολίτη και σκοπεύει στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Τέλος, έγινε διεξοδική αναφορά στη συνεργασία της Δύναμης με αντίστοιχες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας άλλων χωρών. Ιδιαίτερη μνεία, σε σχέση με αυτή τη διεθνή συνεργασία, έγινε και με αφορμή τη σχεδιαζόμενη άσκηση επί χάρτου, που αφορά σε μη πολεμικές επιχειρήσεις εκκένωσης αμάχων, η οποία θα διεξαχθεί στην Κύπρο το διήμερο 19 – 20 Μαΐου 2014, και στην οποία θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 17 χώρες.

-------------------