18/5/14

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων Μνημείου στην Αγία Βαρβάρα



Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας
μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων Μνημείου στην Αγία Βαρβάρα


Την ελπίδα ότι σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση σύντομα θα γευτούμε τους καρπούς των θυσιών του λαού και των προσπαθειών της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετά την τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του Παπασταύρου Παπαγαθαγγέλου, στην Αγία Βαρβάρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέφθηκε το Ίδρυμα «Παπασταύρος Παπαγαθαγγέλου» όπου ο Κοινοτάρχης Αγίας Βαρβάρας του δώρισε εικόνισμα της Αγίας Βαρβάρας, είπε: «Να προσευχηθώ και εγώ μαζί σας η Αγία Βαρβάρα και όχι, μόνο να σταθούν συμπαραστάτες, όπως και η πολιτική ηγεσία ελπίζω, στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να ανορθώσουμε τα ερείπια, (να εξαλείψουμε) τα προβλήματα και τον ανθρώπινο πόνο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Αναφερόμενος στις ανάγκες του Ιδρύματος είπε ότι δεσμεύεται να βοηθήσει και πρόσθεσε ότι «λέγοντας ‘δεσμεύομαι’ θυμήθηκα ότι κάποιοι το ειρωνεύονται αυτό και εγώ αυτοσαρκάζομαι πολλές φορές – διότι πράγματι είχα τη δέσμευση και η προσπάθεια μου ήταν να αποτραπεί το περιβόητο κούρεμα.

Μπροστά, όμως, στις συνθήκες που βρεθήκαμε τότε ή θα έπρεπε να οδηγηθούμε στην άτακτη χρεοκοπία και να κλαίμε επί ερειπίων ή έπρεπε να πάρω αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά με εθνικό όφελος. Προτίμησα το δεύτερο και θέλω να ελπίζω ότι σύντομα θα γευτούμε τους καρπούς των θυσιών του λαού μας και των δικών μας προσπαθειών».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η προσωπική μου εισφορά για τις ανάγκες του Ιδρύματος είναι πέντε χιλιάδες ευρώ και αν το ταμείο της Προεδρίας έχει πλεονάσματα θα διατεθούν άλλες πέντε χιλιάδες ευρώ».
_____________