16/5/14

Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος: Αύξηση 5% της συνεισφοράς της ΕΕ για την Κύπρο

Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος: Αύξηση 5% της συνεισφοράς της ΕΕ για την Κύπρο σε προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης γεωργικών προϊόντων

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι κατόπιν συντονισμένων ενεργειών έγινε κατορθωτό να αυξηθεί κατά 5% η ευρωπαϊκή συνεισφορά στη συγχρηματοδότηση προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης γεωργικών προϊόντων για κράτη μέλη που βρίσκονται υπό καθεστώς Μηχανισμού Στήριξης.
Από το 2016 και έπειτα, τα προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης γεωργικών προϊόντων στα οποία μετέχει η Κύπρος θα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστά 75% και 85% του συνολικού τους κόστους αντί 70% και 80% που θα ισχύει για τα υπόλοιπα κράτη μέλη. Κατόπιν επαφών του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Cioloş καθώς και με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέστη δυνατό τα ποσοστά αυτά να αυξηθούν τόσο για την Κύπρο όσο και για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που βρίσκονται σε Οικονομικό Μηχανισμό Στήριξης.
Σημειώνεται ότι τα εν λόγω προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης τα οποία εφαρμόζονται ήδη από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αποτελούν σημαντικά εργαλεία στην προώθηση των γεωργικών προϊόντων των κρατών μελών τόσο στην εγχώρια ευρωπαϊκή αγορά, όσο και σε Τρίτες Χώρες και η αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης διευκολύνει ακόμη περισσότερο την υλοποίηση τους.
---------------------------------------