8/4/14

Εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων «Η προσφορά των Κυπρίων στους Αγώνες του Έθνους, από την Επανάσταση του ’21 στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», στη Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων «Η προσφορά των Κυπρίων στους Αγώνες
του Έθνους, από την Επανάσταση του ’21 στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»,
στη Θεσσαλονίκη


Πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 02 Απριλίου 2014 με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων υπό τον τίτλο «Η προσφορά των Κυπρίων στους Αγώνες του Έθνους, από την Επανάσταση του ’21 στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία στις 31 Ιανουαρίου 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσαν από κοινού, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κώστας Ψευδιώτης, εκπροσωπώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σωκράτη Χάσικο. Ακολούθησε ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης, Βασίλειο Νικόλτσιο, Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Πέτρο Παπαπολυβίου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Γενικός Πρόξενος ανέγνωσε χαιρετισμό, στον οποίο αναφέρθηκε στην εξαιρετική ιδέα της διοργάνωσης της έκθεσης, η οποία αναδεικνύει την κοινή πορεία, τη διαχρονική και αρραγή συνεργασία και την αμφίδρομη σχέση αλληλοϋποστήριξης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

________________

8 Απριλίου 2014