11/3/14

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική στην Πρόεδρο του Μαλάουι

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή της Δημοκρατίας
στη Νότια Αφρική στην Πρόεδρο του Μαλάουι

 
Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε στις 6 Μαρτίου τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαλάουι δρα Joyce Banda.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μισής ώρας που είχε με την Πρόεδρο Banda, μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του, ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού προς την ίδια και τον λαό του Μαλάουι για ευημερία και πρόοδο. Ενημέρωσε επίσης την Πρόεδρο του Μαλάουι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες   για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η χώρα της στον αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της χώρας με μια βιώσιμη και λειτουργική λύση στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του διεθνούς δικαίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής τους για αμοιβαίο όφελος. Ο Ύπατος Αρμοστής συγχάρηκε την Πρόεδρο Banda για τις προσπάθειες της Κυβέρνησής της για σταθεροποίηση και ενίσχυση της οικονομίας της χώρας της με την υιοθέτηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Την συγχάρηκε επίσης και για την ανάληψη από την ίδια της Προεδρίας της Αναπτυξιακής Κοινότητας Νοτιότερης Αφρικής (SADC), ευχόμενος μια πολύ επιτυχημένη θητεία προς όφελος όλων των λαών της περιοχής.

Τον Ύπατο Αρμοστή συνόδευε στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας στο Μαλάουι κ. Μιχάλης Μιχαήλ.