21/3/14

Διευκρίνιση σχετικά με δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου για την ύδρευση στρατοπέδων

Διευκρίνιση σχετικά με δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου
για την ύδρευση στρατοπέδων


Με αφορμή δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου στις 19 Μαρτίου 2014, στην             εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ», που αφορά στην «Ύδρευση Στρατοπέδων με Ακατάλληλο Νερό»,     διευκρινίζονται τα παρακάτω:

1. Τα Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) υδρεύονται στο σύνολο τους από νερό που προέρχεται από το δίκτυο της Υδατοπρομήθειας, το οποίο ελέγχεται               συστηματικά από το Γενικό Χημείο του κράτους, κατόπιν συνεργασίας των              Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας με την ΕΦ.

2. Τα περιστατικά σε Στρατόπεδα είναι μεμονωμένα, εντοπίζονται έγκαιρα και μόνο εφόσον αποκατασταθούν τα αποδεκτά όρια και βεβαιωθούν με νέα δειγματοληψία, δίδεται άδειας πόσης του νερού. Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν στην        παρουσία ολικών κολοβακτηριοειδών, ένα καθόλα συχνό φαινόμενο σε δείγματα     νερού διεθνώς.

3. Η επιτυχία της παραπάνω προληπτικής διαδικασίας αποδεικνύεται από το          γεγονός ότι δεν υπάρχουν πρόσφατα καταγεγραμμένα κρούσματα υδατογενών    τροφοδηλητηριάσεων στα στρατόπεδα της ΕΦ.