25/2/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ




Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο, με μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ενιαίας Δημοκρατικής Οργάνωσης Νεολαίας ( ΕΔΟΝ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΔΟΝ κ. Χάρη Καράμανο.


Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ παραγωγική, όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση. Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση τέθηκαν απόψεις, εισηγήσεις, προβληματισμοί για μια σειρά από σημαντικά θέματα πού αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά.
 
«Είχαμε την ευκαιρία, σήμερα, να συζητήσουμε το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ένα θέμα που νομίζω βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Και έχω πει ότι είμαστε στο τελικό στάδιο, ώστε πολύ σύντομα να συζητηθεί αυτό το θέμα σε επίπεδο Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, αλλά και σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, για τελικές αποφάσεις.

Αγγίξαμε, επίσης, και μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας σήμερα, όπως είναι τα ναρκωτικά στην Εθνική Φρουρά, όπως είναι η φυγοστρατία, αλλά και το μέγα θέμα της δημιουργίας καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των στρατιωτών μας», ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Φωτίου εξέφρασε ακολούθως την ικανοποίησή του γιατί, όπως εξήγησε, η ΕΔΟΝ έχει παρουσιάσει σημαντικές εισηγήσεις και προτάσεις και σημείωσε ότι έχει συμφωνηθεί όπως σε τακτά χρονικά διαστήματα, υπάρχει συνεργασία ΕΔΟΝ με την Εθνική Φρουρά. Στόχος, τόνισε, είναι «η κοινή προσπάθεια, μακριά από κομματικούς χρωματισμούς, για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, προς όφελος των στρατιωτών μας, αλλά και προς όφελος της ίδιας της Εθνικής Φρουράς». Κλείνοντας ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την Οργάνωση για την εποικοδομητική προσπάθεια.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό αλλά και τους συνεργάτες του για την πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση. «Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τους στρατιώτες μας, για το μέλλον αυτού του τόπου. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών μας, αλλά και για μια δημιουργική στρατιωτική θητεία, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες», ανέφερε ο κ. Καράμανος.

«Θέλουμε», είπε, «να χαιρετίσουμε με τη σειρά μας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο αρμόδιος Υπουργός Άμυνας για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Είναι αμετάθετος στόχος της δικής μου Οργάνωσης να μειωθεί άμεσα η στρατιωτική θητεία, κάτι που θεωρούμε ότι θα μειώσει και τη φυγοστρατία, αλλά και θα επιλύσει πολύ σημαντικά προβλήματα όπως τα ναρκωτικά, το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, αλλά και άλλα ζητήματα που ταλανίζουν τους εθνοφρουρούς μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Καράμανος αναφέρθηκε σε πρόταση που κατάθεσε η Οργάνωσή του, κατά τη συνάντηση, για δημιουργία κάρτας νέων από το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας. Η κάρτα αυτή, είπε, θα περιλαμβάνει διάφορες εκπτώσεις και θα εξυπηρετεί τους στρατιώτες, και πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζεται η αλληλεγγύη μας στα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Παράλληλα, κατέληξε, θα πρέπει να δούμε ακριβώς το πώς κάνουμε μια δημιουργική στρατιωτική θητεία, εφ’ όλης της ύλης, για να προχωρήσουμε από κοινού μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, μακριά από χρωματισμούς, και συλλογικά και ενωμένα να επιδιώξουμε να εκσυγχρονίσουμε και να αναβαθμίσουμε την Εθνική Φρουρά.