25/2/14

Επίσκεψη στην Κύπρο του Υφυπουργού Εξωτερικών της Πορτογαλίας



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, δρ Bruno Maçães, καταφθάνει σήμερα στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη.


Κατά την εδώ παραμονή του ο κ. Maçães θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Στο επίκεντρο των επαφών των δύο Υπουργών, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις Κύπρου - Πορτογαλίας και οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, η συνεργασία των Μεσογειακών κρατών-μελών ΕΕ στο πλαίσιο του άτυπου Med Group, ζητήματα οικονομίας καθώς και άλλα περιφερειακά θέματα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής, ο κ. Maçães, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, κ. Φειδία Πηλείδη. Επιπλέον, ο κ. Maçães θα απευθύνει ομιλία σε διάλεξη που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, με θέμα “Is Europe still a Global Player”.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 27 Φεβρουαρίου.
____________________