14/1/14

Πρωτοβουλία του Υπουργού Γεωργίας για επανεκκίνηση της οικονομίας με αναπτυξιακά έργα


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Λεμεσό και παρακάθησε σε ευρεία σύσκεψη, στο Δημαρχείο Λεμεσού, με τον Δήμαρχο Λεμεσού και όλους τους Δημάρχους και κοινοτάρχες της μείζονος Λεμεσού για συζήτηση αναπτυξιακών έργων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
με στόχο την άμεση προώθησή τους και έναρξη κατασκευαστικών εργασιών εντός του 2014. Στόχος είναι η μέγιστη συμβολή του Υπουργείου στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Υπουργού για άμεση προώθηση αναπτυξιακών έργων και θα ακολουθήσουν επιτόπιες επισκέψεις σε όλες τις επαρχίες.
Συζητήθηκαν όλα τα αναπτυξιακά έργα που παρουσιάστηκαν και αποφασίστηκε όπως τα έργα προωθηθούν σε στάδια, ανάλογα και με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια. Σε πρώτο στάδιο αρχίζουν τα έργα πρώτης προτεραιότητας και τα πλέον ώριμα, συνολικού κόστους €50 εκ. περίπου. Πιο συγκεκριμένα αρχίζουν τα έργα που αφορούν στο αποχετευτικό σύστημα Παρεκκλησιάς και Πύργου καθώς και το εργοστάσιο τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων της δυτικής Λεμεσού.