13/11/13

Συμμετοχή ΚΟΤ στην έκθεση UITM 2013 στην Ουκρανία




Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του ΚΟΤ στην τουριστική έκθεση UITΜ 2013 Ουκρανίας όπου και επιβεβαιώθηκε η ανοδική πορεία της Ουκρανικής αγοράς. Η παρουσία του Οργανισμού στην έκθεση, με ένα πολύ όμορφο σχεδιαστικά περίπτερο, άφησε άριστες εντυπώσεις.



Για το 2013, η Ουκρανική αγορά έχει δώσει αισιόδοξα  μηνύματα όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις. Η περίοδος Φεβρουάριος - Σεπτέμβρης 2013 κατάγραψε αύξηση 66% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, ενώ οι αφίξεις μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο σημείωσαν αύξηση 78%.

Όσον αφορά το 2014, όπως έχει εξαχθεί μέσα από τις επαφές που είχε η Αντιπροσωπεία του ΚΟΤ στο Κίεβο με τους κυριότερους Οργανωτές Ταξιδίων και τις Ουκρανικές Αερογραμμές, θα είναι  μια πολύ καλή χρονιά και ο στόχος έχει τεθεί στις 50,000 αφίξεις.

Για την χειμερινή περίοδο, πτήσεις προς Λάρνακα από Κίεβο συνεχίζει να πραγματοποιεί η εταιρεία Ukranian International Airlines, ενώ νέο σημαντικό στοιχείο για την αγορά αποτελεί η πρόσφατη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας Wizz Air, για πτήσεις από Ντονέτσκ, από το Μάρτη του 2014.