13/11/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Πρόεδρο του ΕΛΚ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Joseph Daul.



Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει στον κ. Daul τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για την εκλογή του στην Προεδρία του ΕΛΚ, «τη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη επιρροή» και προσθέτει: «Είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσετε τα εξαιρετικά βήματα του Wilfried Martens και θα επιδείξετε την ίδια ηγετική ικανότητα και δέσμευση στην προώθηση και την καλλιέργεια στενής και συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των μελών του ΕΛΚ, με στόχο την εφαρμογή της κοινής μας πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει: «Προς τον σκοπό αυτό εμμένω πλήρως στις αρχές πάνω στις οποίες θα εδράζεται η Προεδρία σας: Ενότητα, συνοχή και υπευθυνότητα, και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα παράσχω πλήρη υποστήριξη και κάθε βοήθεια που κρίνεται απαραίτητη προς την εφαρμογή αυτού του κοινού στόχου έτσι ώστε να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για την Ευρώπη η οποία νοιάζεται και παρέχει ευημερία στον λαό της.

Την ίδια ώρα, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα συνεχίσετε να αφιερώνετε τις προσπάθειές σας προς την επίτευξη του πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου εντός της Ευρώπης, περιλαμβανομένης και της Κύπρου η οποία, δυστυχώς, ακόμη υποφέρει από τη συνεχιζόμενη διαίρεση του 1974».

------------------------