13/11/13

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ






Το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να παραπληροφορεί και να διατυπώνει αστήρικτους ισχυρισμούς περί επιδείνωσης των όρων του Μνημονίου.



Το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά, εφόσον έχει στη διάθεση του το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ότι στο Μνημόνιο αναφέρεται ξεκάθαρα πως πρέπει να αποφευχθούν οι μαζικές εκποιήσεις περιουσιών. Πρόκειται για ένα έσχατο και ακραίο μέτρο το οποίο δύναται να χρησιμοποιηθεί από την τράπεζα εφόσον, όμως, εξαντληθούν όλες οι άλλες προσπάθειες για αναδιάρθρωση των δανείων. Προς αυτήν την κατεύθυνση στοχεύουν και οι οδηγίες που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα, καθώς και η θεσμοθέτηση του τραπεζικού διαμεσολαβητή.

Το ΑΚΕΛ συνεχίζοντας την παραπληροφόρησή του αναφέρει ότι επιταχύνεται η έναρξη της διαδικασίας εκποίησης των ακινήτων. Ουδέν αναληθέστερο. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα χρονοδιαγράμματα.

Σε ό,τι αφορά την αναστολή της άρσης των περιορισμών στις συναλλαγές σημειώνουμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον οδικό χάρτη της άρσης περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Αναφορικά με την επανεξέταση των κριτηρίων για όλες τις κοινωνικές παροχές, αυτό θα γίνει ακριβώς για να σταματήσουν να θυματοποιούνται οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, μέσω μιας καλύτερης στόχευσης.

Εξάλλου, από τον Ιούνιο του 2014 στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών και τη μη παροχή πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσής τους, σημειώνουμε ότι η παροχή κρατικής οικονομικής ενίσχυσης δεν είναι θέμα Μνημονίου, αλλά είναι θέμα αυστηρών κανόνων της ΕΕ.


----------------------