9/7/13

Ολοκλήρωση των επαφών της Υπουργού Εργασίας με αντιπροσωπία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας 09/07/2013


Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, μετά την ολοκλήρωση των επαφών και εργασιών που είχε με την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), τον πλέον αρμόδιο σε θέματα απασχόλησης, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ILO για την άψογη συνεργασία που είχαν αυτές τις δύο μέρες.

Η κα Αιμιλιανίδου τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν η εξεύρεση τρόπων, με τους οποίους ο Οργανισμός μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όσον αφορά την στήριξη της εργασίας. Είχε προηγηθεί, είπε, συνάντησή της στη Γενεύη, με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, ο οποίος αποδέχτηκε πρόσκληση της για παροχή βοήθειας στα εργασιακά θέματα, γι’ αυτό και απέστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής την βοηθό Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας κα Susanne Hoffmann. Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, είχε συναντήσεις με τους Διευθυντές και άλλους τεχνοκράτες του Υπουργείου και έχουν εντοπίσει τους τομείς που μπορούν να προσφέρουν τεχνική βοήθεια στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι τομείς αυτοί είναι:

-Επιθεώρηση/αδήλωτη εργασία,
-Κοινωνική ασφάλιση/προστασία
-Απασχόληση, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης των νέων
-Ανάγκες όσον αφορά την σύνταξη νέων τομεακών πολιτικών και δραστηριοτήτων .

Από την πλευρά του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, η επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων κα Suzanne Hoffmann δήλωσε ότι η πρόσκληση της Υπουργού ήταν σε σωστά χρονικά πλαίσια λόγω του ότι αυτή την στιγμή μπορεί να αμβλύνουμε την επίδραση των μέτρων που προνοούνται στο πρόγραμμα μεταρρύθμισης της Κύπρου. Δήλωσε την ετοιμότητα του Οργανισμού να στηρίξει την προσπάθεια της Κύπρου για να αντεπεξέλθει στην κρίση που διέρχεται η αγορά εργασίας.