29/1/13

Επαφές Κυπρίων Βουλευτών στις Βρυξέλλες για ενημέρωση αξιωματούχων και Βουλευτών εθνικών κοινοβουλίων για τα μέτρα της Κύπρου για καταπολέμηση στου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος 29/01/2013

Αποστολή της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης συνάντησης της «Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας», με θέμα το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από 28 έως 30 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της απόφασης του Σώματος για ενημέρωση αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βουλευτών εθνικών κοινοβουλίων και μελών όμορων πολιτικών ομάδων ώστε να ανατραπούν οι εντυπώσεις που επιχειρείται να δημιουργηθούν σχετικά με το φαινόμενο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, βουλευτές της κυπριακής αντιπροσωπίας συμμετείχαν χθες το απόγευμα σε συναντήσεις ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων που πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της εν λόγω Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και το μέλος της ίδιας Επιτροπής κ. Νίκος Νικολαΐδης συμμετείχαν στη συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ενώ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης συμμετείχε στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο κ. Γιώργος Περδίκης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, συμμετείχε στη συνάντηση της Πολιτικής Ομάδας των Πρασίνων.

Οι Κύπριοι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν τα μέτρα που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση του φαινομένου, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη όπως οι ευρωπαίοι εταίροι επιδείξουν αλληλεγγύη και στηρίξουν την Κύπρο, συμφωνώντας στην έγκριση δανειακής σύμβασης.

Εξάλλου, οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Περδίκης, είχαν, στα ίδια πλαίσια, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αυστριακό βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων κ. Bruno Rossmann, μέλος των Επιτροπών Προϋπολογισμού και Οικονομικών του Κοινοβουλίου της χώρας του.

Οι επαφές συνεχίζονται και σήμερα, στο πλαίσιο των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης και των επιμέρους συνεδριών της.

Στην αντιπροσωπία συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρός της κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και τα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Σταύρος Ευαγόρου, Πάμπος Παπαγεωργίου, Νίκος Νικολαΐδης και Γιώργος Περδίκης.