1/12/13

Ένας νεκρός και δυο τραυματίες ρωσικής καταγωγής



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή Πρωταρά

Ένας νεκρός και δυο τραυματίες ρωσικής καταγωγής


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι την 1η Δεκεμβρίου 2013, στις 3:35μ.μ., το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε πληροφορία από τη Διοίκηση Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας ότι στη θαλάσσια περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά, δυο κολυμβητές, ρωσικής καταγωγής, βρίσκονταν σε κίνδυνο, ενώ ακόμη ένας αγνοείτο.

Στην περιοχή έσπευσε άμεσα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας καθώς και ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 έως 7 μποφόρ, γεγονός που καθιστούσε το έργο της διάσωσης ακόμη πιο δύσκολο.

Τα δύο άτομα κατάφεραν, με τη βοήθεια μελών της Λιμενικής Αστυνομίας να εξέλθουν στην ακτή με ελαφρά τραύματα. Ο αγνοούμενος αφού εντοπίστηκε, στη συνέχεια, από το ελικόπτερο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» να επιπλέει αναίσθητος στην επιφάνεια της θάλασσας, ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Κατά την εκτέλεση της επιχείρησης διάσωσης τραυματίστηκε ελαφρά ένα μέλος της Λιμενικής Αστυνομίας.

Για το συμβάν διενεργεί περαιτέρω εξετάσεις η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ενώ ενημερώθηκε και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας, προκειμένου να πληροφορήσει τη Ρωσική πρεσβεία, μέσω διπλωματικής οδού.